Description
Με έντονο το συναίσθημα της ευθύνης απέναντι στον ασθενή, δημιουργήσαμε το πολυοδοντιατρείο ORALDENT CLINIC, με στόχο να αλλάξουμε την άποψη σας για την κλασσική οδοντιατρική. Σε έναν χώρο σχεδιασμένο να ανταποκριθεί τόσο στις ανάγκες των ασθενών όσο και του ιατρικού προσωπικού. Σε ένα πολυοδοντιατρείο άρτια και σύγχρονα εξοπλισμένο και έχοντας πάντα ως γνώμονα μας την σωστή υγιεινή τόσο του χώρου όσο και των εργαλείων μας.
Το Ιατρείο.
Κάναμε ότι μπορούσαμε προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και εργονομικό χώρο για τους ασθενείς μας, ώστε η αναμονή τους έως το ραντεβού να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.
Αίθουσα αναμονής.
Σεβόμαστε τον πολύτιμο χρόνο σας και γι’ αυτό φροντίζουμε να τηρούμε το πρόγραμμα των ραντεβού με ευλάβεια.
Εκτός από τις περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών διατηρούμε τα ραντεβού με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
Η καθαριότητα και η υγιεινή του χώρου
Η καθαριότητα αποτελεί υψηλή προτεραιότητα τόσο στην αίθουσα αναμονής, όσο και στους χώρους εξέτασης, ήτοι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και φυσικά οι χώροι εξέτασης και όλα τα ιατρικά εργαλεία απολυμαίνονται σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και στάνταρ, περιορίζοντας στο ελάχιστο την πιθανή μετάδοση ιών.
Οδοντιατρικές υπηρεσίες.
Μερικές από τις βασικές υπηρεσίες, θεραπείες και τρόποι αντμετώπισης οδοντιατρικών παθήσεων,
που προσφέρονται στο οδοντιατρείο OralDent στην Καβάλα.
Προληπτικός έλεγχος δοντιών
Στόχος ενός προληπτικού προγράμματος ενηλίκων είναι η διατήρηση της υγείας των δοντιών που υπάρχουν στο στόμα ώστε να μην εμφανίσουν νέες τερηδόνες ή νόσους του περιοδοντίου μέσω ενός περιοδικού ελέγχου της στοματικής κοιλότητας. Ο συστηματικός και περιοδικός προληπτικός έλεγχος μας οδηγεί επίσης στην έγκαιρη διάγνωση των νόσων του βλεννογόνου και κυρίως του καρκίνου του στόματος.
- Φθορίωση
- Καθαρισμός δοντιών
- Σφραγίσματα
Προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών
Οι προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών αποτελούν μία προστατευτική επικάλυψη που τοποθετείται πάνω στα δόντια για την πρόληψη της τερηδόνας. Συνήθως τοποθετούνται στα οπίσθια μόνιμα δόντια τα οποία παρουσιάζουν έντονες αυλακώσεις γεγονός το οποίο καθιστά δύσκολο το σωστό τους καθαρισμό με το καθημερινό βούρτσισμα.
Οι γομφίοι είναι τα κύρια δόντια που χρησιμοποιούνται για τη μάσηση της τροφής κι επομένως έρχονται σε μεγαλύτερη επαφή με τα σωματίδια των τροφών στο στόμα. Οι προληπτικές εμφράξεις προλαμβάνουν την είσοδο των σωματιδίων τροφής σε αυτές τις βαθιές αύλακες και επιπλέον βοηθούν στην πιο εύκολη απομάκρυνση των στοματικών βακτηρίων.
Τα παιδιά με ιστορικό τερηδόνας και οδοντικής πλάκας είναι φρόνιμο να έχουμε προληπτικές εμφράξεις σε όλους τους μόνιμους γομφίους προκειμένου να διατηρήσου ένα υγιές χαμόγελο.
Οδοντική Χειρουργική
Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης
Οι εμφράξεις σύνθετης ρητίνης χρησιμοποιούνται κυρίως όταν ένα δόντι έχει προσβληθεί από την τερηδόνα αλλά και όταν έχει υποστεί εκτεταμένη φθορά , ρωγμή ή κάταγμα. Όπως με τις περισσότερες οδοντικές αποκαταστάσεις οι σύνθετες εμφράξεις είναι αρκετά ανθεκτικές για να διαρκέσουν πολλά χρόνια, δίνοντας σας έτσι ένα μακράς διαρκείας, όμορφο χαμόγελο.
Τα σύνθετα σφραγίσματα τοποθετούνται συνήθως σε ένα ραντεβού. Στην αρχή γίνεται η τοπική αναισθησία του δοντιού έτσι ώστε η θεραπεία να μην είναι επίπονη. Στη συνέχεια αφαιρείται η τερηδόνα κα καθαρίζονται καλά τα όρια της εμφρακτικής κοιλότητος. Μετά γίνεται η σωστή προεργασία έτσι ώστε να γίνει η συγκόλληση κι η τοποθέτηση του εμφρακτικού υλικού. Στο τέλος θα γίνει η διαμόρφωση και το τελικό γυάλισμα έτσι ώστε να αποκατασταθεί στο έπακρο η λειτουργικότητα και η αισθητική του δοντιού σας
Είναι φυσιολογικό τις πρώτες μέρες να αισθάνεστε μία ευαισθησία στο ζεστό ή στο κρύο, ιδιαίτερα αν η βλάβη του δοντιού ήταν εκτεταμένη. Οι καλές πρακτικές στοματικής υγιεινής , οι διατροφικές συνήθειες και οι τακτικές οδοντιατρικές επισκέψεις θα βοηθήσουν στην μακροβιότητα των νέων εμφράξεών σας.
Ενδοδοντία
Ενδοδοντική θεραπεία – απονεύρωση
Για να καταλάβουμε τί είναι η ενδοδοντική θεραπεία χρειάζεται να γνωρίσουμε την ανατομία του δοντιού.
Εξετάζοντας ένα δόντι από την εξωτερική του επιφάνεια προς το εσωτερικό του παρατηρούμε ότι αποτελείται από:
- την αδαμαντίνη,
- την οδοντίνη και
- τον πολφό (δηλαδή το εσωτερικό τμήμα του δοντιού)
Ο πολφός περιέχει νεύρα, μικρές φλέβες και αρτηρίες αλλά και συνδετικό ιστό και είναι αυτός που βοηθά στην σταδιακή ανάπτυξη της ρίζας. Μετά την πλήρη διάπλαση της ρίζας το δόντι μπορεί να υφίσταται και χωρίς τον πολφό μιας και τρέφεται από τους ιστούς που το περιβάλλουν.
Η ενδοδοντική θεραπεία λοιπόν αφορά το εσωτερικό του δοντιού και κρίνεται απαραίτητη όταν ο πολφός είναι μολυσμένος ή έχει πάθει φλεγμονή.
Η φλεγμονή ή η μόλυνση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους όπως:
- βαθειά τερηδόνα,
- επαναλαμβανόμενες οδοντιατρικές εργασίες σε ένα δόντι,
- ελαττωματικές στεφάνες ή ρωγμή /σπάσιμο στο δόντι.
( Ένα απότομο τραύμα σε ένα δόντι μπορεί να προκαλέσει την νέκρωση του πολφού ακόμα και αν το δόντι αρχικά δεν παρουσιάσει κανένα σπάσιμο)
Αν η φλεγμονή ή η μόλυνση του πολφού μείνει χωρίς θεραπεία αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο πόνο ή και ακόμα σε σχηματισμό αποστήματος και οίδημα (=πρήξιμο).
Κατά τη διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας ο πολφός, που έχει πάθει μόλυνση ή φλεγμονή, αφαιρείται και το εσωτερικό του δοντιού καθαρίζεται και απολυμαίνεται προσεκτικά.
Στη συνέχεια εμφράσσεται με ένα ροζ υλικό που ονομάζεται γουταπέρκα έτσι ώστε να μην μείνουν κενά για να αναπτυχθούν μικρόβια. Αφού τελειώσει η ενδοδοντική θεραπεία το δόντι είτε αποκαθίσταται με στεφάνη είτε με απλή έμφραξη.
Μετά την αποκατάσταση το θεραπευμένο δόντι συνεχίζει να λειτουργεί όπως ένα οποιοδήποτε άλλο δόντι στο στόμα.
Έχει όμως περισσότερες πιθανότητες να σπάσει πιο εύκολα σε σχέση με ένα πλήρες κανονικό δόντι επειδή είναι πλέον αφυδατωμένο.
Χειρουργική Στόματος
Εξαγωγή δοντιού
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κρίνεται απαραίτητο να γίνει μια εξαγωγή.
Οι κυριότεροι είναι οι εξής:
- Κατεστραμμένο δόντι είτε από τερηδόνα είτε από τραύμα το οποίο δεν επιδέχεται επιδιόρθωση.
- Συνωστισμένα δόντια.
- Σοβαρή μόλυνση η οποία δεν αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.
- Περιοδοντικά δόντια τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα.
Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη εξαγωγή δοντιού είναι η τοπική αναισθησία, προκειμένου ο ασθενής να μην νιώθει πόνο και ο οδοντίατρος να εργασθεί με άνεση.
Αφού περάσει λίγη ώρα μετά την εφαρμογή της τοπικής αναισθησίας, οπότε και θα επιδράσει το αναισθητικό φάρμακο, ο οδοντίατρος κόβει με το συνδεσμοτόμο τον περιοδοντικό σύνδεσμο ο οποίος ενώνει το δόντι με τους περιοδοντικούς ιστούς.
Στη συνέχεια συνήθως με μία οδοντάγρα ασκούνται μικρές κινήσεις στο δόντι παρειακά και γλωσσικά και στο τέλος ασκούνται δυνάμεις έλξης του. Μερικές φορές ανάλογα με τη θέση ή τη δυσκολία της εξαγωγής είναι απαραίτητη και η χρήση πιο εξειδικευμένων εργαλείων όπως π.χ. οι μοχλοί, οι ριζάγρες για αφαίρεση σπασμένων ριζών κ.α.
Μετά την εξαγωγή δημιουργείται ένα πήγμα αίματος μέσα στο κενό πλέον οδοντικό φατνίο (δηλαδή την περιοχή στην οποία βρισκόταν το δόντι). Ο οδοντίατρος τοποθετεί μία διπλωμένη γάζα πάνω στο φατνίο και καθοδηγεί τον ασθενή να σφίξει σφιχτά το στόμα προκειμένου να σταματήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η αιμορραγία. Μερικές φορές μπορεί να κριθεί απαραίτητη ακόμα και η τοποθέτηση κάποιων ραμμάτων προκειμένου να κλείσουν τα ούλα το φατνίο.
Κάποιες φορές το πήγμα αίματος μπορεί να απομακρυνθεί εκθέτοντας το φατνίο, αυτό είναι μία ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση που ονομάζεται ξηρό φατνίο. Σε αυτή την περίπτωση κρίνεται απαραίτητη η εκ νέου επίσκεψη στον οδοντίατρο προκειμένου να επέμβει ανακουφιστικά.
Περιοδοντολογία
Περιοδοντίτιδα
Όταν η ουλίτιδα δεν θεραπευτεί μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα, δηλαδή σε μόλυνση των ιστών γύρω από το δόντι.
Στην περιοδοντίτιδα τα ούλα απομακρύνονται από τα δόντια σχηματίζοντας κενούς χώρους οι οποίου ονομάζονται θύλακοι και οι οποίοι αποικίζονται με μεγάλο αριθμό βακτηρίων.
Το αμυντικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα βακτήρια καθώς η πλάκα εξαπλώνεται και κάτω από τη γραμμή των ούλων. Οι βακτηριακές τοξίνες σε συνδυασμό με τη φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στην μόλυνση αρχίζουν να προκαλούν απορρόφηση του οστού και του συνδετικού ιστού οι οποίοι κρατούν τα δόντια στη θέση τους.
Αν ή περιοδοντίτιδα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα τότε το οστό, τα ούλα και ο συνδετικός ιστός που υποστηρίζουν τα δόντια σταδιακά καταστρέφονται και αντίστοιχα σιγά-σιγά τα δόντια αποκτούν κινητικότητα και εν τέλει χρειάζεται να εξαχθούν.
Παράγοντες κινδύνου:
- Κάπνισμα
- Ορμονικές αλλαγές σε κορίτσια/γυναίκες
- Διάφορα νοσήματα (όπως π.χ. AIDS ή καρκίνος)
- Συστηματική λήψη φαρμάκων τα οποία είτε μειώνουν την παραγωγή του σιέλου είτε προκαλούν υπερπλασία ούλων με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η καλή στοματική υγιεινή
- Γενετική ευαισθησία (κάποια άτομα αναπτύσσουν πιο εύκολα περιοδοντίτιδα σε σχέση με άλλα)
Ουλίτιδα
Η ουλίτιδα είναι μία αναστρέψιμη φλεγμονή/ βλάβη των ούλων .
Προκαλείται από τα βακτήρια τα οποία συνιστούν την πλάκα η οποία σχηματίζεται διαρκώς στην επιφάνεια των δοντιών και ιδίως της πλάκας ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα.
Αν η πλάκα δεν αφαιρείται συστηματικά με καθημερινό βούρτσισμα και νήμα παράγονται τοξίνες που μπορούν να ερεθίσουν τα ούλα προκαλώντας την ουλίτιδα. Η ουλίτιδα εφόσον αντιμετωπιστεί σωστά είναι πλήρως αναστρέψιμη. Αντίθετα, σε περίπτωση που αφεθεί ανεξέλεγκτη μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα.
Τα πρώιμα σημάδια της ουλίτιδας είναι:
- άσχημη αναπνοή
- κόκκινα φουσκωμένα ούλα που πονούν.
- Αιμορραγία μετά από βούρτσισμα και χρήση νήματος
Αιτίες ουλίτιδας:
- Άσχημη στοματική υγιεινή
- Εγκλωβισμένη πλάκα σε δυσπρόσιτα σημεία στην στοματική κοιλότητα όπως πίσω από φρονιμίτες ή κάτω από τα σιδεράκια σε ορθοδοντικούς ασθενείς.
- Συνωστισμένα δόντια
- Ορισμένα φάρμακα που προκαλούν ξηροστομία ή υπερπλασία ούλων
- Κάπνισμα
- Εγκυμοσύνη
- Διαβήτης
Αισθητική Οδοντιατρική
Λεύκανση δοντιών
Λεύκανση
Η λεύκανση αποτελεί σήμερα μία καθημερινή θεραπεία για την αντιμετώπιση δυσχρωμιών στα δόντια. Οι δυσχρωμίες οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (κάπνισμα και κακές διατροφικές συνήθειες), ενδογενείς (χορήγηση αντιβιοτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπερβολική λήψη φθορίου, συστηματικές ασθένειες), τραύμα του δοντιού που έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση του δοντιού, καθώς και σε αποκαταστάσεις αμαλγάματος .Η λεύκανση είναι μία απόλυτα ασφαλή διαδικασία εφόσον γίνεται με τη καθοδήγηση ενός καταρτισμένου οδοντιάτρου .
Υπάρχουν δύο μέθοδοι λεύκανσης: στο ιατρείο υπό την επίβλεψη του οδοντίατρου όπου τοποθετείται υψηλής περιεκτικότητα υπεροξείδιο του υδρογόνου (15-45%) και στο σπίτι με την τοποθέτηση υπεροξειδίου του καρβαμιδίου (10-22%) σε δισκάρια.
Λεύκανση στο ιατρείο
Αρχικά ο οδοντίατρος τοποθετεί ένα στοματοδιαστολέα στο στόμα του ασθενούς έτσι ώστε να επιτύχει πλήρη έκθεση των δοντιών και απομάκρυνση των χειλιών και των παρειών. Στη συνέχεια τοποθετείται προστατευτική ρευστή ρητίνη στις παρυφές των ούλων των δοντιών που πρόκειται να λευκανθούν η οποία στερεοποιείται με τη βοήθεια led φωτός. Στη συνέχεια τοποθετείται ο λευκαντικός παράγοντας πάνω στα δόντια και απομακρύνονται οι περίσσειες υλικού. Συνήθως πραγματοποιούνται 3 κύκλοι των 20 λεπτών ή δύο κύκλοι των 30 λεπτών ανάλογα με το είδος και τη συγκέντρωση του λευκαντικού παράγοντα. Μόλις παρέλθει ο προκαθορισμένος χρόνος ο οδοντίατρος καθαρίζει το λευκαντικό gel από τα δόντια και ο ασθενής ξεπλένει καλά έτσι ώστε να μην μείνουν καθόλου υπολείμματα.
Λεύκανση στο σπίτι
Αρχικά απαιτείται μία επίσκεψη στο οδοντιατρείο προκειμένου να γίνει η κλινική εξέταση και η λήψη αποτυπωμάτων των δοντιών σύμφωνα με τα οποία θα γίνει η κατασκευή ειδικά προσαρμοσμένων δισκαρίων. Στη συνέχεια θα γίνει καταγραφή του ήδη υπάρχοντος χρώματος των δοντιών. Σε επόμενη επίσκεψη οπότε και θα είναι έτοιμοι οι νάρθηκες λεύκανσης, γίνεται ο έλεγχος και η κατάλληλη διαμόρφωσή τους από τον οδοντίατρο ενώ δίνονται και οδηγίες για την εφαρμογή του λευκαντικού παράγοντα στο σπίτι.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας πρέπει να αποφεύγονται ο καφές, η Coca-Cola και τα πολύ όξινα φρούτα, ενώ κατά τη διάρκεια της εφαρμογής δεν επιτρέπεται το ποτό και το φαγητό. Σε περίπτωση που εμφανιστεί ευαισθησία των δοντιών αυτή μπορεί να διαρκέσει και μερικές μέρες μετά το πέρας της θεραπείας ωστόσο είναι μία παρενέργεια η οποία παρέρχεται με το πέρας του χρόνου.
Συνδυασμός λεύκανσης στο ιατρείο και λεύκανσης στο σπίτι
Για πιο θεαματικά και με μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματα επιβάλλεται ο συνδυασμός της λεύκανσης στο ιατρείο και της λεύκανσης στο σπίτι. Ο συνδυασμός των δύο τεχνικών αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Η πρώτη θεραπεία στο ιατρείο θα δώσει την ώθηση για να ακολουθήσει η συνέχεια της θεραπείας και η συντήρηση στο σπίτι.
Διάρκεια αποτελέσματος λεύκανσης
Η διάρκεια του αποτελέσματος της λεύκανσης εξαρτάται από τη σωστή ή όχι συντήρηση. Οι κακές διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα και η ελλιπής στοματική υγιεινή μειώνουν το χρόνο διάρκειας του αποτελέσματος. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια αν ο ασθενής είναι «πειθαρχημένος» και κάνει μία απλή συντήρηση (χρησιμοποιώντας τους νάρθηκες για 2-4 ώρες, για δυο ημέρες) μία φορά το χρόνο ή κάθε έξι μήνες.
Προσθετική
Προσθετική
Ακίνητη προσθετική
Οι οδοντιατρική γέφυρα είναι μία σταθερή (μη αφαιρούμενη) προσθετική αποκατάσταση για την αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχεδίασης και υλικών τις οποίες εσείς και ο οδοντίατρος θα συζητήσετε μαζί με τον οδοντίατρο σας για να καταλήξετε στη λύση που ταιριάζει σε σας. Η παραδοσιακές ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις είναι φτιαγμένες από μεταλλικό σκελετό πάνω στον οποίο συντήκεται η πορσελάνη η οποία προσομοιάζει το φυσικό δόντι. Οι πιο σύνθετες ακίνητες αποκαταστάσεις είναι συνήθως ολοκεραμικές ή Ζιρκονίου μαζί με κεραμικό, αποκαταστάσεις που θεωρούνται πιο αισθητικές αλλά κι πιο βιοσυμβατές.
Κινητή προσθετική
Η οδοντοστοιχία είναι μία αφαιρούμενη οδοντιατρική συσκευή για την αντικατάσταση ελλειπόντων δοντιών και περιβάλλοντων ιστών. Είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να μοιάζουν πολύ με τα φυσικά δόντια και να ενισχύουν έτσι την όμορφη εικόνα σας.
Υπάρχουν δύο τύποι οδοντοστοιχιών : οι ολικές και οι μερικές οδοντοστοιχίες . Ολικές οδοντοστοιχίες είναι αυτές στις οποίες απουσιάζουν όλα τα φυσικά δόντια ενώ μερικές όταν παραμένουν μερικά φυσικά δόντια.
Η ολική οδοντοστοιχία μπορεί να είναι είτε «συμβατική» είτε «άμεση». Η συμβατική οδοντοστοιχία κατασκευάζεται αφού έχουν αφαιρεθεί τα δόντια και αφού περιμένουμε 4-6 εβδομάδες έτσι ώστε να επουλωθούν οι ουλικοί ιστοί. Κατά τη διάρκεια αυτή ο ασθενής παραμένει χωρίς δόντια. Οι άμεσες οδοντοστοιχίες γίνονται εκ των προτέρων και τοποθετούνται αμέσως μετά την αφαίρεση των δοντιών έτσι ώστε ο ασθενής να μη χάσει στιγμή το χαμόγελο και την λειτουργία του στοματογναθικού του συστήματος. Παρόλαυτα μόλις οι ιστοί συρρικνωθούν και επουλωθούν, θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές.
Οι οδοντοστοιχίες είναι πολύ ανθεκτικές συσκευές και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια αλλά μπορεί να χρειαστεί να επισκευαστούν ή να προσαρμοστούν εκ νέου με τα χρόνια λόγω της φυσιολογικής φθοράς και της αλλαγής της αρχιτεκτονικής των ουλικών ιστών.
Εφαρμογές Λέιζερ
Εφαρμογές λέιζερ
To διοδικό Laser της Sirona έχει πολλές εφαρμογές στην οδοντιατρική. Μερικές από αυτές είναι
- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΟΜΑΤΟΣ (Ουλοπλαστική , Ουλεκτομή, Εκτομή χαλινού, Επουλίδα κτλ)
- ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ (Μείωση μικροβίων στο ριζικό σωλήνα , Συρίγγιο)
- ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ (Μείωση μικροβίων στον περιοδοντικό θύλακα, Περιεμφυτευματιτίτιδα)
- ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
- ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ (θεραπεία αφθών, θεραπεία έρπητα)
Εμφυτεύματα
Εμφυτεύματα
Πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν οδοντικά εμφυτεύματα;
Δεν έχει σημασία αν τα δόντια χάθηκαν λόγω ατυχήματος, ασθένειας ή τερηδόνας, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση δοντιών για πολλούς ασθενείς. Ο οδοντίατρος σας θα σας ενημερώσει ποια θεραπεία εμφυτεύματος είναι πιο κατάλληλη για εσάς.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν:
Λείπει ένα μόνο δόντι – αντί για κορώνες
Λείπουν αρκετά δόντια – αντί για γέφυρες
Όλα τα δόντια λείπουν – αντί για γέφυρες ή οδοντοστοιχίες
Πώς λειτουργεί;
Γιατί να επιλέξετε ένα οδοντικό εμφύτευμα πάνω από μια θήκη ή μια γέφυρα;
Όταν λείπουν οι ρίζες των δοντιών, το οστό της γνάθου εκφυλίζεται σε αυτές τις περιοχές. Η εισαγωγή οδοντικών εμφυτευμάτων αποτρέπει την απορρόφηση των οστών και διατηρείται έτσι η φυσική σας εμφάνιση. Οι θήκες και οι γέφυρες δεν αντικαθιστούν τις ρίζες και έτσι δεν μπορούν να αποτρέψουν τον εκφυλισμό που μπορεί να αλλάξει το περίγραμμα του προσώπου σας και να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι.
Για να συνδέσει μια γέφυρα, ο οδοντίατρος πρέπει συχνά να τροχίσει υγιή γειτονικά δόντια. Χρησιμοποιώντας οδοντικά εμφυτεύματα, αυτό συνήθως δεν είναι απαραίτητο – τα υγιή δόντια προστατεύονται.
Όταν διατηρούνται σε καλή στοματική υγιεινή, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από ό, τι οι γέφυρες ή οι οδοντοστοιχίες. Ως εκ τούτου, τα εμφυτεύματα παρέχουν μια πιο οικονομική λύση μακράς διάρκειας.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων;
Τα οδοντικά εμφυτεύματα σας κάνουν να νιώθετε άνετα. Μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε – τα δόντια σας είναι ισχυρά και σταθερά. Γνωρίζετε ότι έχετε επιλέξει την καλύτερη λύση και μπορείτε να χαμογελάσετε με αυτοπεποίθηση έχοντας ένα λαμπερό χαμόγελο.
Όταν διατηρείτε καλή στοματική υγιεινή, τα εμφυτεύματά σας μπορούν να διαρκέσουν όλη σας τη ζωή. Αυτό καθιστά τα εμφυτεύματα μια αποτελεσματική και οικονομική μακροπρόθεσμη λύση.
Όταν χάνετε ένα δόντι, το οστό της γνάθου και τα ούλα αρχίζουν να απορροφώνται όλο και περισσότερο, εάν χάσετε αρκετά δόντια. Τα εμφυτεύματα προστατεύουν τα υγιή δόντια, την απώλεια οστών και σας βοηθούν να διατηρήσετε τη φυσική σας εμφάνιση.
Location
-
Γαλλικής Δημοκρατίας 4-6, 652 01 Καβάλα
Add a review